Cozmo® For Training Sezonumuza Leader's Touch Ekibiyle Başladık!

Cozmo® For Training Sezonumuza Leader's Touch Ekibiyle Başladık!

18/05/2018 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

Azor'un meşhur Cozmo® for Training'i sezonu açtı! Anadolu Grubu'nun liderlik programı Leader’s Touch dahilinde bu sene 5.sini düzenlediğimiz Cozmo® for Training'in ana teması VUCA Dünyası'nda Takım Olma idi. Katılımcılar 1 yıl boyunca Linkage tarafından gerçekleştirilen masa başı eğitimler aldılar. Biz de Azor olarak, onlara aldıkları formasyonu çok farklı bir ortamda uygulama şansı sunduk. 

NELER YAPTIK?

Geçtiğimiz hafta içerisinde Leader's Touch katılımcıları ile bir araya geldik. İki günlük süren keyifli workshop'un başından sonuna kadar tek bir odak noktamız vardı; katılımcıların VUCA Dünyası'nı terübe etmeleri ve takım halinde konfor alanlarının dışına çıkmaları. İlk gün gerçekleştirdiğimiz keynote ile katılımcıların aldıkları formasyonu farklı alanlarda nasıl kullanabileceklerini örneklendirdik. Bu algıyı oluşturabilmek için, kurucumuz Emre Başkan'ın Atlantik Okyanusu'nu yelkenli tekne ile geçtiği sehayatten örnekler verdik. Böylece, katılımcıların masa başında aldıkları eğitimlerde üzerinde durdukları davranış kodlarının bu seyahette nasıl hayatı kolaylaştırdığını gösterdik.

İkinci gün ise, katılımcıları VUCA Dünyası'nın bire bir metaforu olan yelkenli teknelere taşıdık. Belli kriterler doğrultusunda ayarladığımız takımları, katılımcıların hiç bilmedikleri bir alanda konfor alanlarından çıkmaya zorlayarak ve deneyimlemeyerini sağladık. Amacımız, konfor alanları dışına çıkılan bu süreçte takımdaşlığı pekiştirmek ve eğitimini aldıkları davranış kodlarının VUCA Dünyası'nda nasıl olumlu sonuçlar sunduğunu tecrübe ettirmekti.

FAYDAMIZ NE OLDU?

İki gün süren workshop'umuz sonrasında, katılımcıların sadece kağıt üzerinde kalmış davranış kodlarını uygulamalarına ve içselleştirmelerine vesile olduk. En önemlisi de, bu kodları hayatlarında unutamayacakları bir tecrübe ile eşleştirdik ve bunların akıllarında kalmalarını sağladık.

5. kez bu projeyi hayata geçirmemize vesile olan enerjik Anadolu Grubu Leader's Touch ekibine ve gerek yelkenli tekne, gerekse yelken eğitmeni desteğiyle bizim yanımızda olan iş ortağımız Alize Yelken'e çok teşekkür ederiz.