İPUCU #18: İş İnsanlarının Ana Motivasyonlarında Neler Değişti?

İPUCU #18: İş İnsanlarının Ana Motivasyonlarında Neler Değişti?

05/11/2019 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

İş insanlarının ana motivasyonları çalışan deneyimini tasarlama sürecindeki en önemli unsurlardan...

Peki, siz kurumunuzda çalışan iş arkadaşlarınızın ana motivasyonları hakkında bir bilgiye sahip misiniz?

2019 TÜRKİYE İŞ DÜNYASININ KONFOR ALANI ARAŞTIRMASI

İçiniz rahat olsun; Azor olarak bu sene 2.sini düzenlediğimiz ülke genelindeki araştırmamız sizlere bu konuda temel bilgiler sunabilecek nitelikte. Farklı sektörlerden 1.200'ü aşkın beyaz yakalı çalışanın katılım sağlamış olduğu araştırmamıza göre ülkemizde çalışan iş insanlarının en büyük motivasyonu kendini başarılı hissetmek. 2018'de gerçekleştirdiğimiz çalışmamızda da birinci sırada olan bu duygu 2019'da önemini artırmış olarak karşımıza çıkıyor. 

Diğer yandan, ana motivasyonlardaki en önemli değişimin "bir grubun parçası hissetmek" duygusu olduğunu söylememiz gerekiyor. 2018'de beşinci sırada olan bu duygu 2019'da üçüncü sıraya yerleşmiş durumda. Araştırmamızın detay verilerine baktığımızda takımdaşlığa duyulan ihtiyacın artması da bu durumu destekler nitelikte. Konfor alanı psikolojisi ve nörobilime göre bu yükseliş çok normal. Zira, insanlar belirsizlik ortamında potansiyel risk algısını ve stresi dengeleyebilmek için tek başlarına olmadıklarını hissetme ihtiyacı duyuyor.

Diğer bir deyişle, ekonomik kriz sonrasında hep beraber tecrübe ettiğimiz belirsizlik ortamında takımdaşlığı geliştirmek üzerine çalışmalar yapmakta fayda olduğunu söyleyebiliriz.

Azor Brand & People Solutions