Organizasyonların Alt Kademelerinden Gelen Önemli Sinyal

Organizasyonların Alt Kademelerinden Gelen Önemli Sinyal

12/02/2019 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

"Organizasyon piramitlerinin en geniş kısmının giriş pozisyonlarına ait olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna ek olarak, tüm vizyoner firmaların yeni jenerasyonlardan beklentisinin çok yüksek olduğunu, bu kitlelere daha üniversite tahsilleri sırasında temas etmeye çalıştıklarını ve bu yolda kayda değer oranda bütçe ayırdıklarını da görebiliyoruz. Hatta, bazı firmaların yeni jenerasyon penetrasyonunu artırmak üzere işgücü devir oranlarını stratejik olarak artırdıklarına da şahit oluyoruz.

Diğer yandan; Azor olarak yaklaşık 1.500 beyaz yakalının katılımı ile gerçekleştirdiğimiz iş dünyasının ilk konfor alanı araştırmasına göre giriş pozisyonundaki çalışan memnuniyetinin pek de iç açıcı olmadığına dair önemli sinyaller var (Detaylar için bknz. Harekete Geçen Bir Kurum Yaratmak). 

Genel Memnuniyet Ortalamalarını Aşağı Çeken Kitle

Tüm katılımcılarda çalışılan firmadan genel memnuniyet ortalama puanı 61 iken, bu ortalamanın giriş pozisyonundaki beyaz yakalılarda 58’e düştüğünü görüyoruz. Diğer pozisyonlarla karşılaştırıldığındaysa, mercek altındaki genç kitlenin grafikte gösterilen 3 bileşende de genele göre en düşük ortalama puanlara sahip olduğunu da belirtmek isteriz. Buna ek olarak, uzman yardımcısı unvanına sahip çalışanların beklentilerini vasat derecede karşılayan firmalarda çalıştıklarını düşündüklerinin altını çizmek isteriz."

 

Kurucumuz Emre Başkan tarafından kaleme alınan bu makale 23.01.2019 tarihinde Harvard Business Review Türkiye'de yayımlanmıştır. Azor Brand & People Solutions tarafından gerçekleştirilen araştırma baz alınarak hazırlanan giriş pozisyonlarındaki beyaz yaka çalışanların ana motivasyonları, konfor alanı haritaları gibi tablolara ulaşmak ve söz konusu hedef kitlenin potansiyelini daha rahat ortaya koyabilmeleri için neler yapılması gerektiğini öğrenmek isterseniz orijinal makale için tıklayabilirsiniz.

Not: HBR Türkiye özgün içerik politikası nedeniyle, söz konusu makaleler sadece hbrturkiye.com adresinde yayımlanabilmektedir.

Test Form Başlığı

1500 / 0

Adres
AND Kozyatağı Plaza İçerenköy Mahallesi Umut Sokak No:10-12 Ataşehir / İstanbul



*Doldurulması zorunludur