Kentucky Fried Chicken "Yeni Yüzü" ile Karşımızda

Kentucky Fried Chicken "Yeni Yüzü" ile Karşımızda

02/06/2015 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

75 yıl önce Albay Sanders tarafından kurulan Kentucky Fried Chicken yeni sosyal medya iletişim stratejisiyle karşımızda. 75. yıl kampanyasının yeni yüzü ise firmanın kurucusu Albay Sanders! 

Sanders 1980 yılında hayatını kaybetmiş ve ABD'nin gıda sektöründeki önde gelen girişimcilerinden biri. Kısa süre önce, Wieden+Kennedy'nin yürüttüğü kampanyada Kentucky Fried Chicken 'ın değerlerini vurgulamak adına kendisini yeni jenerasyonla buluşturma kararı alındı. Sanders'ı Darrell Hammond canlandırıyor. Kampanyada "Sanders"ın attığı tweetler ve paylaştığı videolar firmanın sahip çıktığı değerleri temsil ediyor. Ancak, bu kolay olmuyor. Örneğin, Sanders jenerasyon farkı nedeniyle çok uzun tweetler atıyor ve yeni kuşağı çok iyi anlayamıyor. Yine de kendi iş değerlerindeki gibi "zor yolu" seçiyor ve sosyal medyayı kendisi yönetmeye karar veriyor. Sanders'ın attığı ilk tweetleri aşağıda görebilirsiniz.

Kampanyanın sonuçları ise şimdilik pek parlak değil. İletişimin başladığı 27 Mayıs tarihinde hem Twitter hem de Facebook fanlarındaki pozitif ivme hafifçe artıyor. Sonrasındaysa, eski rayına oturuyor. 27 Mayıs'tan bu güne Kentucky Fried Chicken Twitter ve Facebook fanları %0,5 civarında artış göstermiş durumda.

 

 

Kampanyanın sağlıklı ilerlemesi açısından Wieden+Kennedy'nin stratejisinde önceden planlı ve çok akıllı şekilde bir değişikliğe gideceğini düşünüyoruz. Sanders'ın eski jenerasyonu ve Kentucky Fried Chicken 'ın değerlerini temsil eden, yine de yeni jenerasyonu daha iyi tanımaya başlayan, onlara ayak uyduran ve değişim başlatan bir yüz olabileceğini öngörüyoruz. Aksi taktirde, bu kampanyanın sonuçlarının hem Kentucky Fried Chicken 'ı hem de kurucusu Albay Sanders'ı çok iyi temsil etmeyeceğini rakamlar şimdiden gösteriyor. Kampanyayı yakından takip ediyor ve sizleri tekrar bilgilendiriyor olacağız.

 

Kaynak: AdWeek, Social Bakers, Twitter (@kfc)