İPUCU #14: Takdir Mekanizmaları, Liderlik ve Çalışan Memnuniyeti

İPUCU #14: Takdir Mekanizmaları, Liderlik ve Çalışan Memnuniyeti

08/10/2019 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

David Sturt ve ekibinin gerçekleştirmiş olduğu küresel araştırmalar takdir mekanizmalarındaki zaman/frekans ve çalışan memnuniyeti korelasyonunu irdeliyor. Buna göre çalışanlar, kurumlarındaki takdir mekanizmalarının yapılarına ve takdir edilme frekanslarına göre yöneticileriyle olan ilişkilerini ve memnuniyetlerini farklı şekilde yorumlayabiliyorlar.

Gelin 4 maddede araştırmanın detaylarını hep beraber inceleyelim.

1- Sturt ve çalışma arkadaşlarının 2014 yılında yaptıkları bir çalışmaya göre takdir mekanizmaları güçlü olan kurumlarda çalışan iş insanları, diğer gruba göre yöneticileriyle daha güçlü bağları olduğuna inanıyor. 

2- Aynı çalışmada, takdir edilen çalışmalar mercek altına alındığında ödül frekansının büyük önem taşıdığı ortaya çıkıyor. Araştırmaya göre, ayda 1 kereden fazla takdir gören çalışanlar yöneticileri ile ilişkilerini kayda değer derecede daha kuvvetli olarak tanımlıyorlar.

3- 2015'teki farklı bir çalışma ise takdir edilmişler ve edilmemişler bazında çalışan memnuniyetini irdeliyor. Olumlu yaklaşımlar tecrübe etmiş çalışanların memnuniyetlerinin oldukça yüksek olduğunu görmek pek de şaşırtıcı değil, öyle değil mi?

4- Son adımda firmalarında kayda değer bir başarı kazanmış ve takdir edilmiş çalışanlar yakından inceleniyor. Araştırma sonuçlarına göre daha yakın zamanda onurlandırılmış çalışanların memnuniyeti daha yüksek.

Azor Brand & People Solutions

Kaynak: The Easiest Thing You Can Do to Be a Great Boss