İç Denetim Departmanlarına Özel Çözümler Üretiyoruz

İç Denetim Departmanlarına Özel Çözümler Üretiyoruz

20/10/2016 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

Günümüzde iç denetim fonksiyonu kritik bir öneme sahip. Öyle ki, birçok Grup/şirket iç denetim fonksiyonunu yönetim kurullarına doğrudan raporlayan bir birim olarak konumlandırmakta. Diğer yandan, denetime tabi tutulan firmaların/departmanların bu fonksiyona direnç gösterdikleri de bir gerçek.

Bu briefle yola çıkarak Anadolu Grubu İç Denetim Başkanlığı ile ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Projemizin ilk adımında iç denetim ekibinin duygularını en doğru şekilde anlamaya odaklandık. Bunu takiben iç müşterilerimizi ayrıştırdık ve onların algılarını, duygularını incelemeye aldık. Sonuçta bir GAP analizi yaparak gerçek hayattaki ve hayalimizdeki pozisyonlar arasındaki farkları ortaya koyduk.

Tüm bu bilgiler ışığında Anadolu Grubu İç Denetim Başkanlığı'nın var olma nedenini
(değer önergesini) tekrar çalıştık (Curious Ortaklığı ile). Bu önergeyi hayata geçirebilmek için de tüm departmanlarla toplam 27 proje geliştirdik.

Anadolu Grubu İç Denetim Koordinatörlüğü ve TİDE Başkanlığı görevlerini beraber sürdüren Sn. Menteş Albayrak çalışmalarımızı şu şekilde değerlendirdi:
“Azor ile birlikte üretkenlik ve katma değer için, konfor alanlarımızın dışına bir yolculuk yaptık. Var olma nedenimiz ile paydaşlarımız için değer taahhüdümüzü yeniden tanımladık. Sonuçlar ilk anlardan itibaren çok başarılı."

Tüm Anadolu Grubu İç Denetim ailesine, böyle kritik bir fonksiyona farklı bir bakış açısıyla yaklaşma vizyonları için tebriklerimizi sunuyoruz. Çünkü, biz her zaman yeni değerlerin alışılagelmiş tanımların ve konfor alanlarımızın dışında olduğuna inanıyoruz.