Giriş Pozisyonlarında Yapılması Gereken 3 Kritik Dokunuş

Giriş Pozisyonlarında Yapılması Gereken 3 Kritik Dokunuş

01/04/2019 | Emre Başkan
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

"Bir önceki yazımızda organizasyon piramitlerinin en alt kademelerinden gelen kritik sinyallere dikkat çekmeye çalışmıştık. Türkiye’nin en kapsamlı konfor alanı araştırmasından edindiğimiz veriler ışığında kurumsal hayata giriş pozisyonlarının, organizasyon yapılarında en büyük kaygı alanına sahip olduğunu belirtmiş ve bunun sebep olabileceği potansiyel riskleri ortaya koymuştuk. 

Temel olarak da, söz konusu kitlenin ana motivasyonları ışığında kendilerini gerçekleştiremediklerine inandıkları bir iş ortamını sadece finansal havuçlarla terk edebileceğini paylaşmıştık. (Konfor Alanı fazlarının iş hayatına nasıl etki ettiğini istatistiksel verilerle detaylı bir şekilde incelemek isterseniz “Harekete Geçen Bir Kurum Yaratmak” başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.)

Bu yazımızda bunun gibi riskleri bertaraf edebilmek için neler yapılabileceğini yine yaklaşık 1.500 katılımcıyla yaptığımız araştırmamızdan destek alarak 3 ana başlık altında sizlerle paylaşmayı amaçlıyoruz."

İlgili resim

Kurucumuz Emre Başkan tarafından kaleme alınan bu makale 27.03.2019 tarihinde Harvard Business Review Türkiye'de yayımlanmıştır. Azor Brand & People Solutions tarafından gerçekleştirilen araştırma ışığında derlenen "Giriş Pozisyonlarında Yapılması Gereken 3 Kritik Dokunuş" başlıklı makalemizin tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz. 

Not: HBR Türkiye özgün içerik politikası nedeniyle, söz konusu makaleler sadece hbrturkiye.com adresinde yayımlanabilmektedir.