Destekçisi Olduğumuz Yenibirlider ve Bahçeşehir Üniversitesi Mini MBA Programı Başladı

Destekçisi Olduğumuz Yenibirlider ve Bahçeşehir Üniversitesi Mini MBA Programı Başladı

20/02/2020 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

Azor olarak, Yenibirlider Derneği ve Bahçeşehir Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenen Mini MBA Programı'ndaydık. 15 modülden oluşan bu sertifika programı katılımcılarına insan yönetiminden stratejiye, finanstan pazarlamaya, inovasyondan dönüşüm süreçlerine kadar birçok alanda katkı sağlıyor. Her modül alanında uzman ve iş hayatında aktif kişiler tarafından hayata geçiriliyor. Böylece, derslerde sadece teoriler üzerinden geçilmiyor, söz konusu yaklaşımların nasıl uygulanabileceği de gözler önüne seriliyor.

VUCA DÜNYASI'NDA İNSAN YÖNETİMİ

Bu güzide programın ilk modülünde Azor olarak Mini MBA katılımcılarıyla çok özel bir ders gerçekleştirdik. Öncelikle VUCA Dünyası'nın ne olduğunu tartıştık. Bunu takip eden süreçte ise, söz konusu konjonktürün getirdiği belirsizliklerin insan üzerindeki etkilerine odaklandık. Bunun için de beynimizin karar alma mekanizmalarını, farklı bölümlerinin görevlerini inceledik. Bununla da kalmadık; VUCA'nın insanı harekete geçiren hormonlarını nasıl etkilediğini ortaya koyduk. Tüm bu bilgi alt yapısını Konfor Alanı Psikolojisi ile birleştirdik ve VUCA'nın insanı neden ve nasıl konfor alanına hapsettiğini gözler önüne serdik. Ve pek tabii ki, böyle bir ortamda ekiplerimizi bu güven çemberinin dışındaki sihirli alana nasıl çıkarabileceğimizi tartıştık.

Teorik yaklaşımı takip eden süreçte ise iş hayatından örnekler üzerinde durduk. Azor'un tescilli yönetim modeli Cozmo®'yu (Comfort Zone Model for Business) baz alan Cozmo® Check List üzerinden iş hayatında sık sık karşılaşılan vakaları değerlendirdik. Klasik anlamda uygulanan ödüllendirme politikalarını, stratejik yaklaşımları, inovasyon süreçlerini beynimizin yapısı, hormonlarımız ve konfor alanı psikolojisi üzerinden tartıştık.

Modülümüze çok farklı örnekler sunarak yüksek katılım gösteren katılımcıların ders sonundaki yorumları bizce çok önemliydi: "Galiba insanı anlamadan kurgulanan iş süreçleri VUCA Dünyası'nda olumlu etki göstermek yerine ters tepiyor..."

Sizce de, oldukça düşündürücü bir yorum değil mi?

ŞUBAT VE MART AYI TAKVİMİMİZ

Azor olarak, her sene yaptığımız bağışlar, dernek ve üniversitelerle gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri ile eğitime destek vermeye, katılımcılara konfor alanı konusunun neden önemli olduğunu anlatmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Şubat ve Mart aylarında netleşen takvimimizi de sizlerle paylaşmak isteriz:

  • 22 Şubat Cumartesi, Rotary ile Kariyer Günü '20, Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi;
  • 26 Şubat Çarşamba, İstanbul Işık Üniversitesi;
  • 4 Mart Çarşamba, İstanbul Saint-Josephliler Derneği;
  • 14 Mart Cumartesi, Sakarya Orhangazi Kültür Merkezi;
  • 14 Mart Cumartesi, İstanbul Şehir Üniversitesi.

 

Sizleri de bekleriz.

Azor Brand & People Solutions