Neyi Amaçlar:
İlk olarak ODTÜ'lü mühendisler ve doktora öğrencileriyle test ettiğimiz metodolojimizle, çalışanlarınızın yaratıcı düşünme yolunda performanslarını artırıyoruz. Bu workshop’umuz katılımcıların her türlü problem ve/veya hedef karşısında nasıl "kutunun dışına çıkabileceklerini" net bir şekilde ortaya koyuyor. Eğitim sürecinde yapılan uygulamalarla da bilgi pratiğe çevriliyor.
Ne Sağlar:
- Beynimizin nasıl çalıştığı konusunda farkındalığı artırır.
- Beynimizin yenilikçi düşünme yolunda karşılaştığı engelleri ortaya koyar, bunları aşabilmek için çözümler üretir.
- Bir kavramdan öteye geçemeyen "kutu" kavramını bilimsel temellerle netleştirir.
- Geliştirilen metodoloji üzerinden, söz konusu "kutu"nun nasıl dışına çıkabileceğimizi net şekilde ortaya koyar.
- Bu yöntem üzerinden uygulamalar yaparak, bilginin pratiğe dökülmesini sağlar.
- İş hayatına dair gerçek veriler üzerinden bir vaka çalışması yapılır. Bu şekilde, katılımcıların ofislerine döndüğünde söz konusu metodolojiyi kolaylıkla uygulayabilir seviyede olmaları sağlanır.
- Tüm çıktılar detaylı bir rapor halinde programı organize eden birime sunulur.
Workshopumuzdan Kısa Bir İçerik:
”Dünyanın en yaratıcı şeyi beynimiz. Ancak; ister istemez, hatta bizler hiç farkında olmadan bu yenilikçi organımızın etrafına düşüncelerimizi ve fikirlerimizi hapseden çeşitli duvarlar örülüyor. Bu nedenle, hızla değişen dünyanın hızına ayak uyduramıyor ve yepyeni problemleri eski yöntemlerle çözmeye çalışıyoruz. Halbuki; geleceğin parçası olabilmek için yapmamız gereken herkesten farklı düşünmek ve o "kutunun" dışına çıkabilmek... İnteraktif workshop'umuzda beyinlerimizi hapseden, gerçek potansiyelimizi ortaya koymamıza engelen olan o kutu hayatımızdan nasıl çıkarabileceğimizi hep beraber tecrübe edeceğiz. Ayrıca, hep beraber gerçek veriler üzerinden çok farklı bir sektör üzerine kafa yoracağız ve kutunun dışına çıkarak söz konusu sektörü kökten değiştirebilecek yıkıcı bir fikir geliştireceğiz."